DÅNTUB2024/6/18


DÅNTUB
Tisdag, 18 juni, 19:00 - 20:15
Stadsparken, Lund


Välkommen till en kväll utöver det vanliga i Lunds stadspark! No Music och Konvoj Art presenterar stolt sin andra konsert i en pågående serie som hyllar Lunds genier och galningar. Denna gång lyfter vi fram Christopher Polhem och hans revolutionerande uppfinning, dåntuben.

Följ med på en fridykning i Polhems tankedjup – en audiovisuell upplevelse som kanske (bara kanske) kommer att få dig att se Lund med nya ögon. Låt dig svepas med av en poetisk och abstrakt hyllning till en av stadens mest briljanta sinnen och en extraordinär skapelse. Missa inte chansen att upptäcka Lund på ett nytt sätt – en vardagskväll ryckt ur sin sömn, yrvaket uppstånden till galenskap och musikalisk (?) magi.

P.S. En dåntub är en akustisk transduktionsmekanism, konstruerad som en lång, resonant cylinder av lignosfäriskt material, designad för att modulera och propagandera soniska vågformer genom ett vattenmedium. Genom att utnyttja mediumets kvasi-elastiska egenskaper och de longitudinella vågornas reflektionsegenskaper möjliggör dåntuben interakustisk kommunikation över subakvatiska distanser. En extraordinär uppfinning. Av logistiska skäl kommer dock ingen dåntub att finnas på plats i stadsparken. Producerad av Konvoj Art och No Music, med stöd av Lunds Kommun.

Vi möts vid entrén till Stadsparken, utanför "Mejeriet" på hörnet av Stora Södergatan och Gyllenkroks allé, kl. 19.00 och beger oss tillsammans ut i parken för en fluktuation i två akter:

Ola Paulson. Verksam i Malmö. Musikaliskt formad i gränslandet mellan improvisation och komposition. Utbildad till komponist och saxofonist vid Musikhögskolan i Malmö. Driver dessutom Konvoj Records, och är konstnärlig ledare för Konvoj Ensemble.

Jakob Riis är en dansk/svensk laptopmusiker och kompositör av elektroakustisk musik. Improvisation är en central del av Jakob Riis syn på musik då han frammanar omöjliga ljudlandskap som noggrant utforskas tillsammans med publiken. Hans arbete och diskografi avslöjar samarbeten med ett brett spektrum av olika artister i flera format. De senara åren har et fokus varit arbetar med rumslig musik, i elektroakustiska kompositioner för högtalarorkestrar och acousmonium.



Länk till karta på Google Maps

Länk till Facebook evenemang

Producerad av Konvoj Art och No Music, med stöd av Lunds Kommun.